Natuurfoto

Het kunstboek is anders dan andere boeken vanwege de bijzondere vormgeving. De foto’s worden aaneengeschakeld waardoor de lezer een indringend beeldverhaal voorgeschoteld krijgt. De heldere teksten zorgen voor een compleet waddengevoel.

 

Leeuwarder Courant / Dagblad vh Noorden

Paginavullend met overweldigende luchten, woeste golven, serene stranden en – in een laat zonlicht – gloeiende duinen.

 

De Zee Kust

Toen mijn oog viel op het boek ‘DE WADDEN – NERGENS TER WERELD‘, sprong, om het religieus te benaderen, het hart hoog op in mij. Wat een schitterend boek.

De schrijver en fotograaf Toon Fey heeft met dit werk een masterpiece geproduceerd. Het 204 pagina’s tellende boek is met veel liefde en zorg prachtig vormgegeven.
De titel van het boek kan als pretentieus worden opgevat: ‘Nergens ter wereld’, maar je hoeft geen kenner te zijn als je er van weet of geweest bent. Het is ècht zo.

 

Nauta boek (Texel)

De vormgeving en uitvoering zijn zeer bijzonder. Van luchtopname tot zandkorrel, van onstuimige golven tot een kapotte plastic fles waaruit het landschap lijkt weg te stromen. Nergens begeleidende teksten, de beelden spreekt voor zich. Een ode aan het papieren boek.

 

WaddenZin

De Wadden, nergens ter wereld van fotograaf en schrijver Toon Fey is geen doorsnee boek over het waddengebied. Het is een ode. Het boek bestaat grotendeels uit een aangesloten reeks foto’s die het verhaal van de Wadden vertellen.

 

Photofacts

Om terug te komen op de openingsvraag: is dit het zoveelste fotoboek over dit gebied: nee. De Wadden – Nergens ter wereld heeft een bijzondere opbouw, mooie, niet-alledaagse beelden en weet ondanks de veelal verstilde platen toch te boeien van begin tot eind. Het raakt de juiste clichés, maar blijft weg van platgetreden paden. Mooi en de moeite waard!

 

Waddenpost.nl

Het boek is 30 x 24 cm. Liggend en 204 pagina’s dik. Het is een groot formaat boek dat een dikke anderhalve kilo weegt. Bij aankoop zit het in een kartonnen huls waar een venster in gestanst is. De huls moet je van het boek schuiven om het te kunnen inzien. Het is een bijzondere uitgave.

 

Torenlicht

Nergens ter wereld, De Wadden; zo heet het fotoboek over het waddengebied van Toon Fey dat medio 2014 uitkwam. Fey wilde een waddenboek maken dat heel anders zou zijn dan alle andere. En dat is gelukt. Het is een prachtig boek geworden, met oogstrelende foto’s die je aan het denken zetten. De tekst is in het Nederlands en Duits.

 

Waddenvereniging.nl

Aaneengesloten foto’s van het waddengebied in hoge kwaliteit die de waddennatuur op een prachtige manier in beeld brengen. Dat gebeurt in het nieuwe Waddenboek Nergens ter wereld, de wadden. Het nieuwe boek van Toon Fey laat het waddengebied laat zien zoals het is en brengt de krachten van de natuur goed in beeld. Opgedeeld in vijf hoofdstukken (Los zand, Van zandplaat naar eiland, Strand en duinen, Wad en kwelder, Menselijke sporen) volgt Fey in het boek de ontwikkeling en de dynamiek in het waddengebied. Bij geen van de foto’s staat waar of wanneer de foto is genomen, maar daar gaat het ook niet om. Achterin het boek staat uitleg over bijvoorbeeld het ontstaan van de landschappen, zowel in het Nederland als in het Duits

 

Bureau Monumenten & Archeologie, Gemeente Amsterdam

Nergens ter wereld/De Wadden is een schitterend boek dat alle facetten van dit Werelderfgoed op een bijzondere manier belicht. Wij hebben het beschikbaar in onze bibliotheek voor de bezoekers van het Werelderfgoed Podium waarin alle boeken over de UNESCO Werelderfgoederen in Nederland zijn opgenomen.

 

Financieel Dagblad

Het unieke Waddenlandschap kreeg een eigen boek.